latinica  ћирилица
31/07/2016 |  20:05 | Аутор: РТРС

Човић се не слаже са договором из Источног Сарајева

Хрватски члан Предсједништва БиХ и лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да му је драго што су се у Источном Сарајеву "нашли представници бошњачке и српске странке", али да се не слаже са постигнутим договором.
Драган Човић - Фото: РТРС
Драган ЧовићФото: РТРС

Човић је то рекао након што је објављено да су предсједник Републике Српске Милорад Додик и бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић постигли договор у вези кредитног аражмана ММФ-а и механизма координације.

Човић је рекао да се по њему, што се тиче договора у вези кредитног аражмана ММФ-а, у вези тога нема шта више разговарати. Проблем је, каже Човић, што се тиче механизма координације.

"Према оном шта сам ја видио да су усагласили то може бити добар договор двије странке, али никако договор који може проћи на Савјету министара БиХ јер имам осјећај да је Изетбеговић прихватио да се у споразум унесу неки елементи за које смо се у петак договорили да су неприхватљиви... Ни у једној варијанти се не може правити договор, а да се изузму кантони из начина координације у складу са уставним овлаштењима, односно надлежностима", рекао је Човић.

Извор: Н1