latinica  ћирилица
11/08/2016 |  12:38 ⇒ 12/08/2016 | 08:32 | Аутор: РТРС

Код Козлука пронађено тијело словеначког скакача Андреја Беуца (ВИДЕО/ФОТО)

Тијело словеначког скакача Андреја Беуца пронађено је данас у Дрини код Козлука, низводно од Зворника, потврђено је РТРС-у.
Пронађено тијело словеначког скакача Андреја Беуца - Фото: РТРС
Пронађено тијело словеначког скакача Андреја БеуцаФото: РТРС

Беуцово тијело први је примијетио Абдулах Хасановић рибар из Козлука приликом шетње поред Дрине. Хасановић је након тога одмах позвао надлежне службе које су утврдили да се ради о Андреју Беуцу.

 

Из МУП-а РС раније је потврђено да је пронађен мушки леш који је на себи имао само купаће гаће.

У потрази за Беуцом, који је нестао, 7. августа, након скока у Дрину у 16.50 часова, учествовали су и рониоци из Словеније.

Пронађено тијело словеначког скакача Андреја Беуца (Фото: РТРС)

Беуц је након скока са висине од 20 метара са моста Краља Александра Првог Карађорђевића изронио, али је потом нестао у води. Спасиоци у чамцима нису успјели да му помогну.

Беуц, који је био и професионални падобранац, наступио је на такмичењу у скоковима, које је организовано у оквиру манифестације "Зворничко љето".

Пронађено тијело словеначког скакача Андреја Беуца (Фото: РТРС)

Незванично, жеља породице страдалог Беуца јесте да се обдукција тијела ради у Словенији, а не у Зворнику, а дежурни тужилац ће донијети коначну одлуку по овом питању. Након обдукције, биће настављена истрага која би требало да да одговоре на питања шта је узрок несреће и ко је одговоран.