latinica  ћирилица
12/08/2016 |  08:07 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Чепркало без финала, успјешне српске кошаркашице и одбојкашице

Пливач бањалучког 22. априла, 17- огодишњи Михајло Чепркало, није успио да се пласира у финале трке 1500 метара слободним стилом.
Рио 2016 (Илустрација: РТРС) -
Рио 2016 (Илустрација: РТРС)

Чепркало је у својој квалификциониј трци био други са временом 15:31,62 што није било довољно за пласман међу осам најбољих.

Атлетичар из Босне и Херцеговине Амел Тука пласирао се у полуфинале трке на 800 метара. Тука је у првој квалификационој групи кроз циљ прошао други претрчавши ову дионицу за један минут 45 секунди 72 стотинке.

Бх џудисткиња Лариса Церић није се пласирала у четврфинале у категорији +78 килограма.

Важни мечеви за српске кошаркашице и кошаркаше, ватерполисте и одбојкашице.

Одбојкашице Србије савладале су Кину са 3:0 по сетовима.

Кошаркашице Србије у четвртом колу су побиједиле Кину.

Најбољи кошаркаши Србије након два узастопна пораза у Групи А играју против САД у четвртом колу. Јокић је нагласио да репрезентација Србије мора да почне да игра костантно, свих 40 минута, пошто је већ двије утакмице изгубила у завршници.

Посљедњи пут двије селекције су се среле у финалу Свјетског првенства 2014, када су САД славиле са убједљивих 129:92.
Утакмица почиње у поноћ, а преносиће је наша телевизија.

Најбољи српски ватерполисти ће против Аустралије играти одлучујућу утакмицу на Олимпијским играма, уколико доживе пораз завршиће свој наступ на играма већ у групној фази.

Утакмица Србије и Аустралије почиње у три часа послије поноћи, а можете је гледати на нашем програму.

У ноћи између четвртка и петка на програму је био велики број занимљивијих трка, а свакако је пажњу највише привукла она у којој је Мајкл Фелпс дошао до рекордног 22. злата на Олимпијским играма.

Издвајамо и тријумфе кошаркаша Литваније и Шпаније у мечевима трећег кола Б групе.Шпанија се поново мучила, али је овај пут славила против Нигерије са 96:87 и забиљежила први тријумф.

У дербију групе Литванија је са 81:73 нанијела Аргентини први пораз и сада има скор 3-0, па ће у мечу са Хрватском највероватније одлучивати о првој позицији у групу.