latinica  ћирилица
14/08/2016 |  14:02 ⇒ 19:45 | Аутор: СРНА

Грујичић: Срби у Сребреници нису препуштени сами себи

Заједнички кандидат српских странака за начелника општине Сребреница Младен Грујичић изјавио је да данашњи долазак предсједника Републике Срспске Милорада Додика у Сребреницу показује да Српска мисли на ову општину и да Срби у овој локалној заједници нису препуштени сами себи.
Милорад Додик и Младен Грујичић (Фото: Тwiter) -
Милорад Додик и Младен Грујичић (Фото: Тwiter)

"Ова посјета значи да нисмо препуштени сами себи као што је то мислила већина Срба у Сребреници дуги низ година, јер ми овдје водимо рат у миру за опстанак и бољи живот. Нападнути смо са свих страна, а долазак предсједника Републике показује да Српска мисли на Сребреницу и да се слаже са нама да Сребреница припада Српској", рекао је Грујичић новинарима.

Он је навео да му много значи подршка предсједника Републике Српске као заједничком кандидату српских странака за начелника општине Сребреница.

"Предсједник Републике Српске схватио је да је вријеме да Србин буде начелник општине Сребреница не зато што је Србин, него зато што се овдје нешто мора промијенити да би људи боље живјели, и то не само Срби, него и Бошњаци", рекао је Грујичић.

Он је додао да је Сребреница град Бошњака и Срба, али да припада Републици Српској.