latinica  ћирилица
18/08/2016 |  07:44 ⇒ 18:15 | Аутор: РТРС

Акција уређења дворишта Родитељске куће (ВИДЕО/ФОТО)

Чланови Градског одбора СНСД-а Бањалука организовали су садњу украсног биља у дворишту "Родитељске куће" за дјецу обољелу од малигних болести у бањалучком насељу Паприковац, која би требало да почне с радом у септембру.
Акција уређења дворишта Родитељске куће - Фото: РТРС
Акција уређења дворишта Родитељске кућеФото: РТРС

Представници Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра" похвалили су хумани гест.

-Оно што желим свим срцем да истакнем је то да је кућа саграђена захваљујући хуманој акцији "С љубављу храбрим срцима" под покровитељством предсједника Републике Српске. У току је израда и набавка намјештаја и инвентара за кућу, те је планирано да она почне са радом почетком септембра, каже Дијана Берић.

Директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Мирко Станетић рекао је да "Родитељска кућа" представља нови искорак у лијечењу најтежих и најмлађих болесника.

Акција уређења дворишта Родитељске куће (Фото: РТРС)

- "Родитељска кућа" није дио здравственог система, те не желимо да постане болница, него да буде пријатно мјесто за боравак дјеце и њихових родитеља, како би, у свакодневној борби за здравље, избјегли тегобе са којима се суочавају у болници, као што су инфекције, променада болесника и друго, каже Станетић.

Акцијом уређења дворишта родитељске куће, истичу у градском одбору СНСД-а, послали су симболичну поруку – Бањалука као угодно мјесто за живот и град зеленила.

Игор Радојичић предсједник ГО СНСД Бањалука истакао је да је ово је важан елемент програма развоја и живот града на ријекама, као и да су значајне нове зелене површине и паркови, простори за дјецу и омладину, као што су игралишта, спортске дворане и вртићи.

За изградњу куће прикупљено је 850 хиљада марака на хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" која је одржана под покровитељством предсједника РС Милорада Додика.