latinica  ћирилица
18/08/2016 |  08:20 ⇒ 16:10 | Аутор: СРНА

Додик и Вучић сутра на обиљежавању 75 година од почетка геноцида

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствоваће сутра у Доњој Градини обиљежавању 75 година од почетка геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у концентрационом логору смрти Јасеновац, најављено је из кабинета предсједника Српске.
Додик и Вучић - Фото: СРНА
Додик и ВучићФото: СРНА

Владе Србије и Републике Српске организоваће сутра централну манифестацију у Спомен-подручју "Доња Градина" поводом обиљежавања 75 година од почетка геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у концентрационом логору Јасеновац.

Програмом и протоколом манифестације до 19.00 часова планирано је окупљање посјетилаца, потомака жртава и поштовалаца јасеновачких страдалника код "Тополе ужаса" у Спомен-подручју "Доња Градина".

На овом мјесту ће у 20.00 часова професор Горан Латиновић са бањалучког Филозофског факултета одржати час историје, а у културно-умјетничком програму учествоваће Српско-пјевачко друштво "Јединство" из Бањалуке, те глумци Горан Јокић и Тихомир Станић.

Након тога, учесницима централне манифестације обиљежавања 75 година од почетка геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима обратиће се предсједник Владе Србије Александар Вучић и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Паљењем свијећа жртвама злогласног јасеновачког логора у 21.10 часова биће завршена манифестација у Доњој Градини.