latinica  ћирилица
18/08/2016 |  12:59 | Аутор: СРНА

Несавјесним радом оштетио општину Србац за 250.680 КМ

Припадници Центра јавне безбједности Бањалука поднијели су извјештај надлежном тужилаштву против мушкарца из Српца чији су иницијали Ж.М. /63/ који је осумњичен да је несавјесним радом у служби причинио материјалну штету од око 250.680 КМ.
ЦЈБ Бањалука - Фото: РТРС
ЦЈБ БањалукаФото: РТРС

"Извјештај су бањалучком Окружном тужилаштву данас поднијели припадници Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Бањалука", рекао је данас на конференцији за новинаре начелник Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Бањалука Дарко Новковић.

Он је истакао да се Ж.М. сумњичи да је од 22. фебруара 2011. до 31. октобра 2012. године, као одговорно лице општине Србац, супротно Закону о комуналним дјелатностима и правилнику о обрачуну, наплати и контроли јавних прихода општине Србац, пропустио да утужи и у судским поступцима наплати потраживања по основу комуналне накнаде од корисника који нису благовремено платили накнаде, а које су из наведених разлога постале ненаплативе.

Ж.М. је осумњичен и да је у истом временском периоду, супротно Закону о пољопривредном земљишту, пропустио да закључи уговоре са корисницима пољоприредног земљишта који су земљиште стварно и користили, чиме је омогућио да се земљиште користи без плаћања обавезне закупнине која представља приход буџету општине Србац.

"Осумњичени је овим кривичним дјелом општини Србац причинио материјалну штету у износу од око 250.680 КМ", рекао је Новковић.

Срна незванично сазнаје да је извјештај поднесен против начелника општине Србац Живка Микулића.