latinica  ћирилица
18/08/2016 |  13:08 | Аутор: СРНА

Радојичић: Дуел са Чавићем откриће "топлу воду"

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић рекао је да ће прихватити изазов противкандидата из Савеза за промјене Драгана Чавића који га је позвао на телевизијски дуел, оцјенивши да ће он само открити "топлу воду".
Игор Радојичић - Фото: СРНА
Игор РадојичићФото: СРНА

Радојичић је навео да предизборни штабови ове двије странке увелико договарају вријеме и мјесто дуела. "Мој противкандидат је видно нервозан, јер му кампања нема одзив јавности, те му треба медијска пажња", рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Коментаришући Чавићеве наводе да се из буџета града тренутно издваја свега 0,65 одсто за запошљавање, Радојичић је рекао да град треба да ствара услове за запошљавање.

"То значи развој индустријске зоне Рамићи и још неколико других индустријских зона, док средства из буџета треба улагати у модерне технологије и набавку основних средстава за самозапошљавање", истакао је Радојичић.

Оцјенивши да су Чавићеви планови о развоју Бањалуке "претварање воде у вино", Радојичић је рекао да је то превише и за предизборну кампању.

"Рекао је /Чавић/ да ће истовремено смањити намете, направити велики суфицит и повећати издвајања за разне комуналне и друге намјене", каже Радојичић.

Наводећи да је Чавић најавио да ће продати сву градску имовину, Радојичић је рекао да се ту концептуално не слаже с њим.

"Његова власт је од 2001. до 2005. године продала већину комуналних предузећа, те градска власт данас нема градски превоз, чистоћу, зеленило, јер је све или продато или уништено", нагласио је Радојичић.