latinica  ћирилица
18/08/2016 |  13:26 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

Котор Варош - поништена одлука о повећању пореза на непокретности (ВИДЕО)

Скупштина Котор Вароша, на посебној сједници, вратила је пореску стопу на порез на непокретности са 0,2 на 0,06 одсто.
Скупштина општине Котор Варош - Фото: РТРС
Скупштина општине Котор ВарошФото: РТРС

 Почетком августа грађани су били непријатно изненађени рачунима за овај порез. Одлука из фебруара, коју је изгласала скупштинска већина, одборници СДС-а, ПДП-а и СДА, повећала је износ за чак 340 одсто. Сада је питање хоће ли грађани, без обзира на враћање пореске стопе, морати да плате порез по рачуну који су добили за ову годину.

Миодрага Новаковића рачун за порез на непокретноссти изненадио је као и већину грађана Котор Вароша. Увећан је каже за 300 одсто.

-Прошле године било је 16,2 марака, ове године 69 марака, каже Миодраг Новаковић.

Одлуком скупштине општине пореска стопа поново је враћена са 0,2 на 0,06 одсто. Поједини посланици сматрали су да ова одлука неће важити за ову годину и имају приједлог како да грађанима буде компензована разлика.

Слађана Шубара из ДНС- а мишљења је да општина треба да плати разлику. Славко Ђукић из Самосталног српског клуба истог је мишљења.

Без обизира на политичке несугласице одборници који су присуствовали посебној сједници, једногласно су подржали да пореска стопа буде враћена. По атмосфери на данашњем засједању, могло би се закључити, да је предизборна кампања у локалним заједницама увелико почела.