latinica  ћирилица
18/08/2016 |  14:07 ⇒ 14:19 | Аутор: РТРС

Влада Српске усвојила финансијски план за спровођење референдума

Влада Републике Српске усвојила је финансијски план за спровођење референдума 25. септембра који је на својој првој сједници усвојила Републичка комисија за спровођење референдума.
87. сједница Владе РС (Фото: vladars.net) -
87. сједница Владе РС (Фото: vladars.net)

Влада Републике Српске, цијенећи обим и сложеност активности за спровођење референдума, задужује сва министарства, управе, управне организације, јавне установе и службе да Републичкој комисији за спровођење референдума на њен захтјев пруже сву стручну, техничку и материјалну помоћ, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Министарство финансија ће предложити Влади изворе и модалитете обезбјеђивања средстава, у износу од 1.425.390 КМ, предвиђених финансијским планом за спровођење референдума.

Задужен је Генерални секретаријат Владе Републике Српске да, у сарадњи са "Службеним гласником Републике Српске", изврши набавку цјелокупног гласачког материјала и пратећег материјала за спровођење референдума.

Влада је задужила Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске да у оквиру своје надлежности, а у складу са одлуком о расписивању референдума и Законом о референдуму, обезбиједи и изврши координацију активности са локалним заједницама у смислу извршавања обавеза у поступку спровођења референдума.

Задужено је Министарство за економске односе и регионалну сарадњу да координише активности представништава Републике Српске у иностранству на пружању подршке на организовању референдума у иностранству.

ДАТА САГЛАСНОСТ ЗА МЕХАНИЗАМ КООРДИНАЦИЈЕ

Влада Републике Српске дала је сагласност на усаглашени систем координације процеса европских интеграција у БиХ.
Задужено је Министарство за економске односе и регионалну сарадњу да, у сарадњи са кабинетом предсједника Владе Српске, а у складу са Одлуком о остваривању координације републичких органа управе у спровођењу активности у области европских интеграција и међународне сарадње, започне са припремним активностима за успостављање тијела предвиђених системом координације, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Задужен је и Генерални секретаријат Владе Српске да текст усаглашеног система координације процеса европских интеграција у БиХ, у оригиналном тексту, достави Народној скупштини Републике Српске на разматрање и усвајање.