latinica  ћирилица
18/08/2016 |  14:43 ⇒ 14:47 | Аутор: РТРС

Снажна подршка за провођење референдума о Дану Српске

Чланови, организације и органи Удружења ветерана служби безбједности Републике Српске (УВСБ РС) снажно подржавају Одлуку о провођењу референдума о Дану Српске. саопштено је данас из ове организације.
Удружење ветерана у служби безбједности Републике Српске - Фото: илустрација
Удружење ветерана у служби безбједности Републике СрпскеФото: илустрација

"Нико и ништа нас неће спријечити да 25. септембра искористимо своје демократско грађанско право и да достојанствено и масовно изађемо на референдум и изјаснимо се о референдумском питању, што је наше неприкосновено право и обавеза.

Од институција Републике Српске очекујемо да одоле свим притисцима и пријетњама, нарочито из реда бошњачких лидера, али и из дијела међународне заједнице, којима је трн у оку Република Српска и који би жељели да она нестане.

Поручујемо - неће моћи!

Грађани Српске ће се добровољно и масовно изјаснити и на основу тога обавезати институције Републике Српске како да наставе да и даље штите интересе Српске и свих њених грађана.

Референдум о Дану Републике Српске није уперен ни против кога, нити на штету било кога, како то неки злонамјерни појединци желе да представе, и зато нећемо дозволити никоме и никада да доведу у питање Републику Српску и право њених грађана да се на референдуму и на демократски начин изјасне о свим битним питањима од интереса за њене грађане, па и о Дану Српске", наводи се у саопштењу.