latinica  ћирилица
18/08/2016 |  14:59 | Аутор: Б92

Енрике: Меси је суштина фудбала

Тренер Барселоне Луис Енрике рекао је да је задовољан освајањем Суперкупа Шпаније а фудбалера свог тима Лионела Месија описао је као "суштину фудбала".
Лионел Меси (Фото: espnfc.com) -
Лионел Меси (Фото: espnfc.com)

Барселона је у сриједу увече освојила Суперкуп Шпаније, пошто је у реваншу побиједила Севиљу са 3:0.

Два гола у синоћњој утакмици постигао је Арда Туран, док је Меси дао једна гол и био асистент. У првом мечу шпански првак побиједио је са 2:0.

"Меси прави невјероватне ситуације. Ако га ставите и на позицију бека, биће најбољи на свијету. Меси је суштина фудбала и године му неће нашкодити, ако му недостаје физичка снага, он ће је надокнадити својом памећу. Задовољан сам оним што сам видио на терену, Севиља је била добра, посебно на почетку, играли су пресинг и правили нам проблеме. Можда су заслужили да постигну гол, осим прилике из пенала. Голман Клаудио Браво је био добар, одбранио је пенал, а добар је био и Туран", рекао је Енрике.

У завршници утакмице повриједио се фудбалер Барселоне Хавијер Маскерано, па је шпански шампион у посљедњих 10 минута играо са десеторицом играча, јер је Енрике прије тога направио све три измјене.

Он је навео да ће због дуге и напроне сезоне морати да рачуна на 22 или 23 играча, а не само на 11 и да због тога у екипи мора да влада заједништво.

Сезона у Примери почиње у петак, а Барселона ће одбрану титулу почети утакмицом против Бетиса у суботу на свом терену.