latinica  ћирилица
18/08/2016 |  15:13 ⇒ 20:55 | Аутор: РТРС

Нова механизација у РиТЕ Угљевик (ВИДЕО)

У Руднику Угљевик од данас раде двије нове машине, булдожери типа Коматсу.
Нова механизација у РиТЕ Угљевик - Фото: РТРС
Нова механизација у РиТЕ УгљевикФото: РТРС

Вриједност нове рударске механизације је 1.600.000 КМ, а набављена је из сопствених средстава предузећа РиТЕ Угљевик. За набавку нове опреме у овој години биће издвојено око 11 милиона КМ чиме се стварају усплови за поуздан и рентабилан рад у будућности.

Угљевички рудник сада је један од најбоље опремљених, не само у БиХ већ и у региону. Нове машине обрадовале су највише раднике који их користе.

- Лакше је радити и сигурнији смо у послу, може и да се одради више посла него са старо - каже Спасоје Љубојевић, булдожериста.

- Ове машине стварају предуслове у копу за рад утоварне и транспортне механизације - рекао је Раде Косановић, руководилац Радне јединице Рудник.

Захваљујући доброј пословној стратегији предузећа и набавци нове механизације рудник располаже са осам багера и 32 дампера чији је капацитет од 90 до 130 тона, осам булдожера и утоваривачима. До краја ове године Коматсу ће доставити још један булдожер веће снаге чија је вриједност изнад милион КМ, а планирана је и куповина дампера и утоваривача запремине кашике пет кубних метара.

- Ово представља наше трајно опредјељење да се рудник технолошки опрема, да се јачају властити ресурси и да се више никада не дође у ситуацију да се мора ослањати на трећа лица, као што је било у прошлости и због чега још трпимо посљедице - изјавио је Ђорђе Поповић, директор РиТЕ Угљевик.

На површинском копу Богутово Село испуњен је план производње.

- У ових првих шест мјесеци откопано је 4.000.800 тона чврсте масе и 900.000 кубних метара угља је испоручено на депонију Термоелектране - додао је Драгиша Видаковић, извршни директор за производњу угља.

Захваљујући производњи изнад плана, РиТЕ Угљевик је на добром путу да до краја године оствари и позитиван финансијски резултат.