latinica  ћирилица
18/08/2016 |  15:56 ⇒ 20:06 | Аутор: БЕТА

Муслин: Позвао сам играче који могу да пруже највише

Селектор Србије Славољуб Муслин рекао је данас да је за предстојећу утакмицу са Ирском у квалификацијама за Свјетско првенство позвао играче који у овом тренутку могу да пруже највише и да има идеју у ком саставу ће почети тај дуел.

- Требају нам играчи који могу да дају највише 5. септембра. Процијенили смо да су у овом моменту ово најбољи играчи које имамо за ту утакмицу. Гледаћемо форму, али имамо седам дана припрема, које ће дати допунску слику. Већ имам идеју у ком саставу бисмо требали да почнемо дуел са Ирском, али видјећемо. Има још два викенда, надам се да неће бити повријеђених - рекао је Муслин на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Муслин је данас саопштио списак играча за утакмицу са Ирском, која ће се одиграти 5. септембра у Београду, у првом колу Групе Д у квалификацијама за Свјетско првенство у Ирској.

Српски селектор је рекао да је са стручним штабом добро анализирао Ирску и додао да се екипа неће прилагођавати противнику, али да мора да зна добре и лоше стране првог противника у квалификацијама.

- Добро смо их анализирали. Гледаћемо их 31. августа у пријатељској утакмици против Омана. Они имају озбиљну екипу и то су показали на Европском првенству. То је екипа која игра најбританскији фудбал. Имамо тешку групу, али имамо и шансе због нашег квалитета. Ићи ћемо у свакој утакмици на побједу - рекао је Муслин.

Он је навео да још провјерава форму играча, иако је објавио списак. Позвао је у тим Александра Коларова и Немању Матића, који неће играти због суспензија.

- Они су инсистирали да дођу, да буду са нама. Они су дио овог тима и радује ме да играчи који су кључни за нас хоће да дођу иако не могу да играју. Иако неће играти биће под истим режимом тренинга као остали - рекао је он.

Он је истакао да има проблема са десним беком, због чега је позвао Александра Игњовског из Фрајбурга, јер на тој позицији игра посљедње двије сезоне.

- Фрајбург игра са три централна бека као и ми. Гледали смо га и процијенили да је он идеалан за нашу игру и да је један од играча који може да помогне. Сергеј Милинковић Савић ће бити у младој репрезентацији. 'А' тим јесте приоритет у односу на младу, али он није могао да се уклопи у систем - рекао је он.

Муслин је позвао четворицу голмана, пошто, како је рекао, Владимир Стојковић не брани, јер још тражи клуб.

Муслин је захвалио публици на подршци у претходним утакмицама и изразио жељу да 5. септембра стадион "Рајко Митић" буде пун и честитао српским репрезентативцима освајање медаља на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, те пожелио српском тиму још медаља до краја такмичења.