latinica  ћирилица
18/08/2016 |  16:22 ⇒ 18:33 | Аутор: РТРС

Потписан посебни колективни уговор за раднике у здравству (ВИДЕО)

У Бањалуци је потписан нацрт новог посебног колективног уговора за раднике у здравству.
Богданћ - Гранулић - потписивање уговора - Фото: РТРС
Богданћ - Гранулић - потписивање уговораФото: РТРС

Уговор су потписали министар Драган Богданића и предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске Миленко Гранулић.

Представници Уније синдиката нису присуствовали потписивању, јер су, незадовољни бројем представника у Одбору за преговоре, прије два дана напустили састанак.

Сва радничка права су задржана, а примања радника биће повећана - поручили су потписници. Са досадашње просјечне плате у Српској, прешло се на просјечну плату у здравству у износу од 1050 марака. Превоз ће бити обрачунават на пуни износ возне карте у јавном превозу, док ће за четири године стажа, за разлику од досадашње три, радници добити додатан дан годишњег одмора.

- Мислим да је добро да смо овај посао завршили. Изражавам жаљење што представници Уније синдиката нису учествовали у потписивању колективног уговора али без обзира на то ми смо настојали да поједине чланове које су они предложили и за које су се усагласили укључимо у овај колективни уговор , рекао је Драган Богданић министар здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Гранулић је истакао да су сада напокон прецизирана давања на посебне услове рада што досад није било регулисано.