latinica  ћирилица
18/08/2016 |  16:40 ⇒ 17:14 | Аутор: РТРС

Цвијановићева са дипломата о унапређењу услова за пословање инвеститора

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са новоименованим амбасадорима и генералним конзулом БиХ, прије одласка и ступања на дужност у дипломатско конзуларна представништва БиХ у свијету.
Жељка Цвијановић са новоименованим амбасадорима и генералним конзулом БиХ -
Жељка Цвијановић са новоименованим амбасадорима и генералним конзулом БиХ

Састанку су присуствовали министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић, те новоименовани амбасадори Мирсада Чолаковић, амбасадор у Хагу, Мустафа Мујезиновић, амбасадор у Москви, Антон Рил, амбасадор у Пекингу и Берислав Вујева, генерални конзул у Чикагу.

Предсједница Владе упознала је дипломате са активностима које Влада Српске континуирано проводи на унапређењу и стварању што бољих услова за пословање како домаћих тако и страних инвеститора,саопштено је из кабинета предсједника Владе Републике Српске.

Овом приликом предсједница Цвијановић је изразила очекивање да ће дипломате у земљама пријема промовисати привредне ресурсе са којима располаже Република Српска и БиХ и активности које су предузимане на унапређењу пословног амбијента међу којима су прије свега олакшице које се односе на смањење трошкова и поједностављење процедура приликом покретања пословне активности у Српској.

На састанку је истакнуто да Република Српска располаже значајним привредним потенцијалима, те да се на сајту Владе Републике Српске на страници “инвестсрпска.нет“ могу пронаћи све потребне информације о начинима и могућностима улагања у Републику Српску.

Предсједница Цвијановић је новоименованим амбасадорима и генералном конзулу у БиХ, пожељела пуно успјеха у њиховом будућем раду.