latinica  ћирилица
18/08/2016 |  16:46 ⇒ 17:01 | Аутор: РТРС

Максимовић Словацима обећао асфалт у Мачванској улици

Златко Максимовић посланик у Народној скупштини Републике Српске и кандидат за градоначелника Бијељине, посјетио је данас насеље у којем живе Словаци, а које је "инфраструктурно запуштено", како је истакнуто у разговору са становницима Мачванске улице.
Бијељина: Златко Максимовић у посјети Словацима - Фото: РТРС
Бијељина: Златко Максимовић у посјети СловацимаФото: РТРС

Иницијативу за асфалтирање макадама у Мачванској улици поднио је одборник СРС-а Миленко Митровић почетком августа, а  Златко Максимовић обећао реализацију.

- Словачка национална мањина у Бијељини живи више од 100 година и није коректно према припадницима мањинског народа да им се не омогуће основни, елементарни услови за живот. Учинићемо све у наредном периоду да се овај пут асфалтира и да га освјетлимо. Не можемо 100 одсто обећати да ће се то урадити прије избора, обзиром да градска власт доста тога опструише. То одговорно кажем и са позиције директора Дома здравља, јер не можемо да добијемо одређене дозволе које су нам потребне - рекао је Златко Максимовић.

Златко Максимовић у посјети Словацима (Фото: РТРС)

На подручју Бијељине живи 90 домаћинстава словачке националности, а у овој улици шест.

- Због малог броја домаћинстава нисмо имали одзив градске управе у рјешавању наших комунално – инфраструктурних проблема. Имали смо раније проблем у водоснабдијевању, а сада имамо проблем градске депоније, она је ту у близини осјећају се непријатни мириси. Немамо асфалт, немамо ни расвјету и надамо се да ћемо уз помоћ Златка Максимовића то ријешити - рекао је Данијел Штефек, предсједник Удружења Словака Семберије "Јурај Јаношик".