latinica  ћирилица
18/08/2016 |  18:26 ⇒ 18:32 | Аутор: РТРС

Пројекат "Црно врело"- вода за 30.000 домаћинстава

У Бањалуци је договорена рализација регионалног водоводног пројекта Црно врело, који предвиђа водоснабдијевање 30.000 потрошача на подручју Бањалуке и Приједора.
Водоснабдијевање - илустрација - Фото: РТРС
Водоснабдијевање - илустрацијаФото: РТРС

Састанку Надзорног одбора присуствовали су градоначелник Приједора Марко Павић и предсједник Скупштине града Бањалука Будимир Балабан.

Донесена је одлука да се формира комисија за арбитражу која ће у року од седам дана предложити Надзорном одбору Пројекта водоводног система "Црно врело" да направи пресјек финансијског стања и понуди приједлог рјешења како би се потписао Анекс уговора о наставку реализације овог пројекта.

Подсјећамо, градња овог водоводног система је обустављена прије четири године, радови на територији Бањалуке су завршени, а на територији Приједора су у завршној фази. Да би систем могао функционисати потребна је изградња заједничког објекта.

Овај сложени пројекат, каже Будимир Балабан, конципиран је као модеран систем водоснабдијевања са примјеном европских стандарда и достигнућа, значајан и по обиму.

Њиме је предвиђено водоснабдијевање 30.000 потрошача, а осим приједорских села воду ће добити и бањалучка села Борковићи, Горња Пискавица, Бронзани Мајдан, Славићка, Бистрица и Радосавска.