latinica  ћирилица
19/08/2016 |  09:03 ⇒ 09:08 | Аутор: Телеграф

Рус преминуо у манастиру Острог за вријеме литургије

Руски држављанин Јуриј Николајевич Камнев из Москве (59), присуствовао је литургији коју је служио митрополит црногорско-приморски Амфилохије пред манастиром Острог, када је изненада пао прије него што је дочекао ред на поклоњење Светом Василију Острошком.
Манастир Острог (Фото: Thinkstock) -
Манастир Острог (Фото: Thinkstock)

Несрећни човјек је преминуо, а владика Амфилохије је одмах на лицу мјеста одржао мали помен и кратку бесједу.

– Бог да му душу прости и подари царство небеско. Први случај да се неко упокоји овако у овој светињи. То је неко Божје знамење Јуријево. Господ га је примио овдје, да му опрости све гријехе вољне и невољне и да га упокоји са Аврамом, Исаком и Јаковом и Светим Василијем Острошким, који га је на чудан начин призвао на ово мјесто да одавде крене у царство небеско – бесједио је потресени Амфилохије.

Њега, као и све присутне вјернике и свештенство који су Русу покушали да пруже помоћ, ова несрећа је потресла, а како преносе медији, на лице мјеста одмах су дошле полиција и Хитна помоћ. Међутим, све што су могли да констатују је смрт руског држављанина.

Јуриј Николајевич Камнев у острошку светињу дошао је са групом поклоника, а посљедњих година је често боравио у Црној Гори.