latinica  ћирилица
19/08/2016 |  10:57 ⇒ 15:39 | Аутор: РТРС

Градоначелник Бањалуке обишао Пословну зону "Рамићи" (ФОТО)

Изградња саобраћајне инфраструктуре у Пословној зони Рамићи одвија се предвиђеном динамиком, у шта се увјерио градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић.
Слободан Гаврановић у обиласку пословне зоне Рамићи - Фото: РТРС
Слободан Гаврановић у обиласку пословне зоне РамићиФото: РТРС

Почетком ове године за изградњу Пословне зоне "Рамићи" издвојено је 1.800.000 КМ за радове на инфраструктури како би зона била на располагању инвеститорима.

Гаврановић је током обиласка примијетио да радови иду својим током и да се све саобраћајнице могу асфалтирати.

Градоначелник Бањалуке обишао Пословну зону "Рамићи"

Град није претјерано рачунао зараду од продаје земљишта, истакао је Гаврановић, јер је она понуђена по нижој цијени како би била конкурентнија од пословних зона у окружењу.

"Град је, ипак, приходовао нешто више од милион марака, али је основна замисао да већи приход град обезбиједи када у пословној зони крене производња", рекао је Гаврановић.

Градоначелник Бањалуке обишао Пословну зону "Рамићи"

Градоначелник је додао да је 20. септембар оквирни рок за завршетак радова у пословној зони, али би он, истакао је, могао бити пробијен за десетак дана због застоја у преговорима са инвеститорима око комуналних прикључака.

Око 10 инвеститора већ се јавио за улагања, већина њих је доставила документацију, а дио инвеститора већ је започео са радовима.