latinica  ћирилица
19/08/2016 |  12:47 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Хан Пијесак: СНСД и СП усагласиле коалициону платформу (ВИДЕО)

Општински одбори СНСД-а и Социјалистичке партије Републике Српске у Хан Пијеску усагласили су коалициону платформу за наступ на предстојећим локалним изборима. Потписе на коалициони споразум ставили су предсједници Одбора – СНСД-ов кандидат за начелника општине Владо Остојић и социјалиста Михајло Тодоровић.
Хан Пијесак - потписивање споразума - Фото: РТРС
Хан Пијесак - потписивање споразумаФото: РТРС

Приоритетни циљеви коалиције биће заустављање, у протекле четири године изражене депопулације, првенствено одласком младих и радно способних у потрази за запослењем. 

Хан Пијесак има ресурсе – осим за дрвну индустрију и за развој туризма и пољопривреде. И то ће бити, кажу коалициони партнери – акценат њиховог рада. Тврде да потенцијални инвеститори већ постоје.

Трудићемо се да отворимо нова радна мјеста. Већ имамо већ неке инвеститоре који ће правити два погона у Хан Пијеску", истакао је Владо Остојић.

Остојић је подсјетио и да је за водоснабдијевање са изворишта Штекавац за четири године утрошено четири милиона марака – три кроз кредитно задужење локалне заједнице, а милион је уложила Влада Српске.

Међутим,истиче Остојић, проблем није ријешен. Грађани Хан Пијеска, тврди, и даље пију неисправну воду. Због тога и чињенице да је инфраструктурна мрежа дотрајала и запуштена, њихово дјеловање биће усмјерено на рјешавање тих проблема.

За све истомишљенике, СНСД и Социјалисти упутили су коалициону добродошлицу.