latinica  ћирилица
19/08/2016 |  13:18 | Аутор: СРНА

Србија - Кина: За интензивирање војне сарадње

Министар одбране Србије Зоран Ђорђевић и потпредсједник кинеске компаније CPMIEC Чунхуи Тенг сагласили су се данас у Београду да су двије земље опредијељене за наставак и интензивирање војно-економске и војно-техничке сарадње.
Србија - Фото: АП
СрбијаФото: АП

"Ове области чине значајан сегмент растуће привредне сарадње Србије и Кине, а недавна посета кинеског председника Си Ђинпинга Србији дала је снажан импулс даљем интензивирању сарадње", рекао је Ђорђевић.

Подсјетивши да Србија и Кина имају потписан Споразум о сарадњи у области одбране и Споразум о сарадњи одбрамбених индустрија, Ђорђевић је навео да је то основа за даљи развој пријатељских односа двије земље, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Ђорђевић и Тенгова су разговарали о даљем унапређењу и конкретизацији сарадње, прије свега, војно-економске и научно-техничке.

Током посјете Србији, привредна делегација из Кине обишла је Војнотехнички институт и предузећа одбрамбене индустрије Србије и упознала се о истраживачким и развојним капацитетима Министарства одбране и Војске Србије.