latinica  ћирилица
19/08/2016 |  13:43 ⇒ 13:44 | Аутор: СРНА

Мићић подноси тужбу против Ђурђевића због злоупотребе положаја

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић најавио је данас да ће против предсједника Скупштине града Драгана Ђурђевића поднијети кривичну пријаву, јер је, како каже, од јула до данас искориштавао свој службени положај и поступао супротно одредбама Закона о локалној самоуправи.
Мићо Мићић - Фото: РТРС
Мићо МићићФото: РТРС

"Као градоначелник, поступам у складу са тим законом и зато нисам прихватио нова рјешења Скупштине о именовању пет начелника одјељења. Ђурђевић је поступао супротно и Закону о заштити личних података, Закону о управним споровима, Закону о општем управном поступку и Статуту града, те није поштовао одлуке суда", рекао је Мићић на конференцији за новинаре у Бијељини.

Он је додао да начелници, које је назвао "начелницима у покушају", немају никакво упориште у закону, те да они нису више радници Градске управе.

"У првој одлуци прихватио сам њихово именовање и били су начелници одјељења док их суд није разријешио. Тада сам сачекао и одлуку Скупштине која је прихватила ову судску одлуку, али их је скупштинска већина поново именовала, што нисам прихватио, већ сам одлуку одгодио", каже Мићић.

Наводећи да ти начелници, као и скупштинска већина говоре да спомен-соба које је у изградњи нема грађевинску дозволу, градоначелник Бијељине каже да се она прави "било грађевинске дозволе или не".

"Годинама покушавамо да добијемо дозволу, али ови који нас оптужују да радимо без грађевинске дозволе су то опструисали. Добили смо сагласност Комисије за заштиту споменика културе и одлучили да је градимо", рекао је Мићић.

Он тврди да није тачно да не жели да распише јавну лицитацију за пољопривредно земљиште на концесију.

"Тај процес једноставно није завршен. Чланови комисије која идентификује те парцеле су на годишњем одмору и она тренутно не ради, а можда ће посао да буде завршен крајем септембра", рекао је Мићић.