latinica  ћирилица
19/08/2016 |  14:46 ⇒ 17:06 | Аутор: РТРС

Потписан споразум о подршци кандидату коалиције "Сложно за Пале"

У Палама је данас потписан споразум о подршци ОО ДНС-а Пале кандидату коалиције "Сложно за Пале" за начелника ове локалне заједнице Бошку Југовићу (СНСД).
ДНС - сложно за Пале - Фото: РТРС
ДНС - сложно за ПалеФото: РТРС

- Пале су сазреле да након 25 година дође до промјене власти, а промјене могу донијети само нови људи као што је Бошко Југовић - изјавио је након потписивања споразума предсједник ОО ДНС-а Пале Мирослав Симовић додавши да је у разговорима дошло до приближавања програма и циљева и да је најважније да се обезбиједи спровођење основних принципа и начела политичке платформе ДНС-а.

Симовић је истакао да ће се у наредном периоду залагати за транспарентнији рад општинских органа како се више никад не би десило оно што се тренутно дешава – да се подстицаји у сфери привреде дијеле само подобним људима, па чак и одборницима који гласају сами за себе, те да је потребно планско улагање у пољпривреду.

- Очекујем да се 2. октобра десе промјене. Послије тога нас чека много посла и сматрам да ћемо Пале вратити тамо гдје оне заслужују да буду, а то је да буду апсолутни лидер сарајевско-романијске регије - закључио је Симовић.

Захваливиши се на подршци ДНС-у, кандидат коалиције "Сложно за Пале" Бошко Југовић потврдио је да има разрађен програм у 10 тачака, те да ће приоритет дати запошљавању.

- То значи да ћемо по сваку цијену настојати да у буџету за сљедећу годину обезбиједимо одређена средства, а то не смије бити испод пола милиона марака, која ће кроз транспарентне конкурсе обезбиједити најмање 100 радних мјеста у идућој години у Палама - нагласио је Југовић и додао да се само обезбјеђивањем посла може задржати младост у Палама.

Југовић је потврдио да након данашњег потписивања споразума има подршку седам политичких партија у Палама и позвао грађане Пала да препознају нова демократска кретања и нову енергију, те да се не боје промјена.