latinica  ћирилица
19/08/2016 |  14:57 ⇒ 15:00 | Аутор: СРНА

Представљена изборна порука "Социјалисти Српску граде"

Социјалистичка партија на предстојеће локалне изборе излази са изборном поруком "Социјалисти Српску граде", која одражава карактер и политику ове партије, изјавио је данас предсједник СП-а Петар Ђокић.
Социјалистичка партија - Фото: РТРС
Социјалистичка партијаФото: РТРС

Он је новинарима у Бањалуци, представљајући изборни слоган, рекао да су се социјалисти од самог оснивања партије опредијелили да буду максимално конструктивни у периодима живота и изградње Републике Српске, што су и безброј пута и показали.

"То смо показали личним примјерима на позицијама на којима смо ми социјалисти имали повјерење грађана - од позиције некада српског члана Предсједништва БиХ, предсједника Народне скупштине Српске, министара у владама Српске и Савјета министара, до посланика и одборника. Показали смо да се у сваком тренутку стављамо у функцију рада за интересе грађана, за опште циљеве", навео је Ђокић.

Према његовим рјечима, СП наставља и даље да гради Српску, јер ова партија поштује интересе и потребе садашњих, као и будућих генерација којима треба створити стабилан оквир за живот.

Ђокић је нагласио да социјалисти такође настоје да покрену конкурентност у овом изборном процесу на бази програма и политичких идеја.

"Треба дати одговоре за живот у свакој локалној заједници и на бази тога ми имамо програме за сваку локалну заједницу у којој су дефинисани приоритети којима ће одборници наше партије бити посвећени. То су најчешћа питања привредног развоја и раста, као и инфраструктурна питања", навео је Ђокић.

Он је рекао да СП жели да у свакој локалној заједници у Српској има више радних мјеста него што их тренутно има, да се створи убрзани економски раст локалних заједница, те да се створе услови за боље и брже рјешавање инфраструктурних проблема.

"Зато ће у нашој поруци за сваку општину бити да социјалисти граде, на примјер, Шамац, социјалисти граде Гацко, Дрвар, Бањалуку и тако даље, јер је то добар начин да се око те идеје лакше и брже окупљају политичке странке, а и појединци ће имати прилику дати допринос бржем развоју нашег друштва", истакао је Ђокић.

Он је навео да СП излази на предстојеће локалне изборе у 63 општине, од чега у 58 општина у Српској и пет у Федерацији са одборничким листама на којима је 1.360 кандидата.

Ђокић је додао да СП даје своје кандидате за начелника у 11 општина. У Федерацији СП иде са својим кандидатом у општини Босански Петровац, а у три федералне општине иду у трку за начелничка мјеста са заједничким кандидатима СНСД-а, ДНС-а и СП-а.

Он је рекао да се на листама социјалиста налазе људи који су препознатљиви и успјешни у својим срединама.