latinica  ћирилица
19/08/2016 |  15:16 ⇒ 15:20 | Аутор: СРНА

Москва не планира прекидање односа са Кијевом

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да се нада да ће здрав разум превладати у поступцима украјинских власти и да Москва не планира прекидање односа са Кијевом.
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Сергей Гунеев) -
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Сергей Гунеев)

"Надам се да овакве провокације неће бити коначан избор наших партнера и да ће превладати здрав разум", рекао је Путин на састанку са члановима руског Савјета безбједности у Севастопољу, на Криму.

Русија је раније оптужила Украјину за покушај убацивања саботера на Крим ради извршавања терористичких напада. Кијев је одбацио оптужбе.

"Не планирамо да прекинемо везе упркос неспремности садашњих власти у Кијеву да развијемо пуне дипломатске односе на нивоу амбасадора. И даље ћемо стварати прилике за развој контаката и њихово одржавање", рекао је Путин.

Он је напоменуо да је саботажа на Криму покушана усљед неспремности или непособности Кијева да спроведе Споразуме из Минска, пренио је ТАСС.

"Они не могу да објасне сопственом народу велике грешке у социјално-економској политици", додао је руски предсједник.

Путин је у уводном излагању рекао рекао да ће главна тема састанка бити додатне мјере за јачање безбједности становника Крима и гостију на овом полуострву.