latinica  ћирилица
19/08/2016 |  16:03 ⇒ 16:04 | Аутор: СРНА

СНСД: Најоштрије осуђујемо незаконити поступак градоначелника

Градски одбор Савеза независних социјалдемократа Бијељина "најоштрије осуђује незаконити поступак градоначелника Миће Мићића који легално именованим начелницима одјељења у Градској управи не дозвољава повратак на посао и обављање својих дужности".
СНСД - ГО Бијељина (Фото: infobijeljina.com) -
СНСД - ГО Бијељина (Фото: infobijeljina.com)

"Актуелни градоначелник је противзаконито донио рјешење којим он одлаже спровођење одлука Скупштине града Бијељина. Тиме се ставио изнад законодавне власти у Бијељини и на себе преузео улогу суда и тужиоца што је недопустиво и још једном показује огроман степен самовоље и непоштовања воље народа", наводи се у саопштењу из бијељинског СНСД-а.

Из ове странке истичу да је "Скупштина града, поштујући одлуке и упутства суда, исправила процедуралне недостатке претходних одлука и смијенила начелнике одјељења такозваног Савеза за промјене, образложивши њихове смјене бројним неправилностима, кршењима закона и подзаконских аката".

У саопштењу се наводи да се градоначелник Мићић оглушио о ову одлуку градске Скупштине чиме је, како кажу, на најгрубљи начин прекршио Закон о локалној самоуправи, Закон о управном поступку и починио противзаконито дјело које подлеже санкцијама.

"Разлог овог чина јесте страх градоначелника Мићића и разријешених начелника да ће се јавности открити све њихове злоупотребе и малверзације. Новоименовани начелници су за кратко вријеме открили велики број доказа о криминалу и корупцији у Градској управи, о пропустима код јавних набавки, финансијских трансакција, злоупотреба службеног положаја и стога је разумљива бојазан градоначелника и интересне групе која га окружује", истиче се у саопштењу.

Из бијељинског СНСД-а наводе да је "управо страх од откривања нових афера и доказа приморао градоначелника Мићића да рагује на овај начин за који је и он свјестан да је против свих закона и правила".

У саопштењу се додаје да СНСД Бијељина "неће дозволити ову самовољу и деспотизам и неће испоштовати незаконите одлуке градоначелника, јер градоначелник није Скупштина, нема тај легитимитет, и не може се стављати изнад интереса већине грађана да би заштитио себе и своје послушнике".

"Грађани Семберије и Бијељине могу бити сигурни да ћемо истрајно наставити борбу против криминала и корупције и борбу за интересе свих грађана - борбу за снажну Бијељину", поручују из СНСД-а Бијељина.