latinica  ћирилица
19/08/2016 |  17:01 ⇒ 17:01 | Аутор: СРНА

"Они који негативно говоре о заједничкој вјежби Србије и Српске немају добре намјере"

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да је циљ заједничке вјежбе полиција Србије и Републике Српске показивање снаге и обучености у борби против тероризма и спремности да се одговори на све безбједносне изазове, а да они који о томе говоре негативно немају добре намјере.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Стефановић је нагласио да се вјежбом ни на који начин не угрожава суверенитет БиХ, саопштено је из кабинета министра унутрашњих послова Србије.

"Свако ко покушава да изазове било какве несугласице поводом планиране вежбе и жели да говори о томе на негативан начин, нема добре намере. Полиција Републике Српске је добродошла на територији Србије и ми ћемо дозволити њен долазак, како би се одржала заједничка вежба наших јединица", рекао је Стефановић.

Припадници министарстава унутрашњих послова Републике Српске и Србије ће, како је раније најављено, 28. августа извести заједничку антитерористичку вјежбу на граничном прелазу Шепак - Трбушница.

Вјежбу ће извести припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП Републике Српске и Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије МУП-а Србије.