latinica  ћирилица
20/08/2016 |  11:21 ⇒ 11:22 | Аутор: СРНА

Званичници Српске упутили телеграм саучешћа поводом смрти Мире Ступице

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа Удружењу драмских умјетника Србије поводом смрти чувене српске глумице Мире Ступице.
Мира Ступица - Фото: Novosti.rs
Мира СтупицаФото: Novosti.rs

"Дубоко ме ражалостила тужна вијест о смрти чувене српске глумице Мире Ступице. Овом приликом желим да у име грађана Републике Српске и моје лично име изразим најдубље саучешће њеној породици и свима који су је вољели и поштовали", наводи се у телеграму.

Према његовим ријечима, Мира Ступица је током богате и раскошне глумачке каријере обиљежила читаво једно раздобље југословенског и српског глумишта, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је поводом смрти истакнуте српске и југословенске глумице Мире Ступице телеграм саучешћа њеној породици, колегама и Југословенском драмском позоришту.
"Са тугом и жаљењем примила сам вијест о смрти једне од најзначајнијих српских и југословенских драмских умјетница - Мире Ступице. Одлазак истакнуте диве српског глумишта велики је губитак за породицу, али и за цјелокупну српску културну сцену", наводи се у телеграму.

У телеграму се наводи да ће Мира Ступица остати упамћена као једна од најцјењенијих позоришних, филмских и телевизијских глумица, оригиналног глумачког дара и непоновљивог талента, чије ће бројне оставарене улоге бити вриједна заоставштина филмској и позоришној умјетности и култури уопште, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

"У име Владе Републике Српске и своје име, породици Ступица, њеним колегама и пријатељима, упућујем изразе најдубљег саучешћа", наводи се у телеграму Цвијановићеве.

Глумица Мира Ступица преминула је у Београду у 93. години.