latinica  ћирилица
20/08/2016 |  13:38 | Аутор: СРНА

СП: Осуда непримјереног понашања на обиљежавању славе града Требиња

Поводом злоупотребе обиљежавања крсне славе Саборног храма и града Требиња, Градски одбор Социјалистичке партије оштро је осудио било какав вид непримјереног и неадекватног понашања, а поготово на манифестацијама које не би требало да имају било какве везе са политиком.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

У саопштењу из ове партије наводе да ће СП и убудуће бити кохезиони фактор у правцу дјеловања на политичкој сцени нашег града, позивајући све политичке субјекте на толеранцију, међусобно уважавање и културу дијалога.

"Тако дјелујући, Социјалистичка партија шаље поруку да смо сви обавезни створити нормалан и здрав политички амбијент како бисмо све грађане ослободили било каквог вида острашћености, међусобне нетрпељивости и анимозитета било које врсте и на тај начин им омогућили да своје политичко опређељење на предстојећим изборима изразе у атмосфери какву сви грађани заслужују", додаје се у саопштењу требињског СП-а.

На Тргу слободе у Требињу синоћ за вријеме бесједе Његовог преосвештенства владике захумско-херцеговачког и приморског Григорија поводом Светог Преображења - крсне славе Саборног храма и града, озвучење је престало да ради.

На почетку синоћње бесједе владике Григорија пред неколико хиљада Требињаца и гостију па све до краја - микрофон је био искључен, да би након бесједе озвучење наставило да ради "нормално", јавио је дописник Срне.

Иако су свештеници одмах, на почетку бесједе обавијестили људе задужене за озвучење о проблему, нико није реаговао.

Због немогућности снимања бесједе са звучника, новинари који су извјештавали о обиљежавању славе Саборног храма и града били су принуђени да се сналазе па су од владике Григорија добили бесједу у писаној форми.

Чињеница да је озвучење "нормално" радило до почетка бесједе и да је само неколико минута након ње громогласно одјекнуло довољно говори да је обраћање владике Григорије намјерно спријечено, рекли су кратко неки од вјерника који су били на Тргу слободе.