latinica  ћирилица
20/08/2016 |  18:56 ⇒ 21/08/2016 | 08:38 | Аутор: РТРС

Скандал у Требињу - искључен микрофон док је бесједио владика Григорије (ВИДЕО)

Захваљујући градоначелнику Славку Вучуревићу јуче је поново послата ружна слика из Требиња.
Требиње: Слава града - Фото: РТРС
Требиње: Слава градаФото: РТРС

Крсну славу града и Храма Вучуревић је искористио за предизборне говоре. Осим тога, озвучење које је било у организацији градске управе, потпуно је искључено за вријеме бесједе владике Григорија на Тргу слободе у Требињу.

Озвучење је било перфектно док је говорио Славко Вучуревић и његов гост из Фоче Здравко Крсмановић. И микрофони постављени код градске чесме, ван бине, перфектно су радили када је требало да неколицина Вучуревићевих сарадника погрдно скандира о предсједнику Српске Милораду Додику. 

Да Славку Вучуревићу и његовим сарадницима ништа, сем сопствених позиција, није свето показали су јуче. Умјесто мирних тонова и порука пријатељства и мира Вучуревић је говорницу и укључени микрофон искористио за политичке покличе.

А онда су услиједили покличи Вучуревићевих сарадника који су у публици имали - укључене микрофоне. У овом тону и порукама наставио је и Здравко Крсмановић.

Озвучење је перфектно радило док су се из Требиња слале такве поруке, али не и када је стотинак метара испред требало да бесједи владика Григорије.

Владика је поручио да је важно да се саберемо у духу и у срцу, да будемо храбри и да волимо и оне који нас не воле, јер једино тако ћемо спријечити да се мржња шири.

- Одлазећи градоначелник Требиња упорно доказује своју личност и синоћ је показао да нимало нема достојанства начин на који се понио. Ни на литургији није дошао. На крају литургије, испред Дучићевог споменика, ослободиоцима Требиња и свим погинулим од Косова до данас-није присуствовао, каже Лука Петровић.

Понашање градоначелника Требиња тамошња опозиција оцјењује поражавајућим за град.

Градски одбор ДНС-а осудио је понашање градске администрације и дерогирање крсне славе Саборног храма, Црквене општине Требиње и града. Без обзира што је Славко Вучуревић током протекле четири године имао бројне испаде, синоћња дешавања су превазишла и њега самог- сматрају у Уједињеној Српској.

Скандал је ријеч којом се данас у Требињу описују синоћњи догађаји. Очито је Славко Вучуревић заборавио да је Свето Преображење Господње -слава свих грађана Требиња- без обзира да ли и коју политичку опцију подржавају.