latinica  ћирилица
21/08/2016 |  08:58 ⇒ 14:37 | Аутор: СРНА

Дјечији фудбалски турнир у Дервенти

На градском стадиону у Дервенти отворен је Дјечији фудбалски турнир, на којем учествује 29 екипа, у четири добне категорије, са више од 350 младих фудбалера из Републике Српске, Федерације БиХ и Хрватске.
Дервента: Дјечији фудбалски турнир - Фото: СРНА
Дервента: Дјечији фудбалски турнирФото: СРНА

Турнир је свечано отворио начелник општине Милорад Симић, који је рекао да је турнир из године у годину све бољи и да ће локална заједница наставити да подржава овај облик организације.

"Поносан сам што се ово дешава у Дервенти. За спорт издвајамо око пола милиона марака и имамо препознатљивост у фудбалу, рукомету, одбојци, те успјехе појединаца. Вјерујем да ће овај турнир бити далеко јачи у наредном времену", изјавио је новинарима Симић.

Организатор турнира је фудбалски клуб "Текстилац Корт", Школа фудбала - омладински погон клуба.

Представник овог клуба Дејан Плиснић каже да је ријеч о првом турниру обимнијег садржаја, док су раније имали турнир са знатном мањим бројем екипа.

"Дервента показује да је град спорта, а потврда тога је 29 екипа учесника. Ту су екипе из Бањалуке, Градишке, Тешња, Јелаха, Завидовића и других градова регије, а са екипом из Славонског Брода турнир је добио епитет међународни", рекао је Плиснић.

Генерални покровитељ турнира је начелник општине Дервента.