latinica  ћирилица
21/08/2016 |  12:23 ⇒ 20:01 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Не очекујем примјену силе ради спречавања референдума

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић не очекује никакву примјену силе с циљем спречавања одржавања референдума о Дану Републике Српске.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је подсјетио да је опредијељеност свих политичких структура у Републици Српској да референдум о Дану Републике Српске, који је прошао сву законску процедуру, буде одржан 25. септембра.

Коментаришући најаву високог представника у БиХ Валентина Инцка да ће Савјет за спровођење мира у БиХ ускоро расправљати о референдуму у Републици Српској, Чубриловић је рекао да не може знати за чим све могу да посегну високи представник и сви они који учествују у креирању политичког амбијента.

"Када је ријеч о закону, Уставу Републике Српске, праву, обавезама, све структуре власти заједно са свим политичким странкама су одрадиле на законит начин онај дио посла који је требало урадити у овом периоду да би референдум био одржан", истакао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је 15. јула Одлуку о расписивању референдума о Дану Републике на цијелој територији Српске 25. септембра.