latinica  ћирилица
21/08/2016 |  13:17 ⇒ 14:37 | Аутор: СРНА

СП: Бањалука да постане и привредни центар Српске

Одборници Социјалистичке партије ће се у бањалучкој Градској скупштини залагати за активности које имају за циљ да Бањалука постане у правом смислу ријечи и привредни центар Републике Српске, изјавио је данас носилац листе одборничких кандидата СП-а за градску скупштину Раденко Комљеновић.
Бањалука:Социјалистичка партија - конференција за новинаре - Фото: СРНА
Бањалука:Социјалистичка партија - конференција за новинареФото: СРНА

Комљеновић, који је предсједник бањалучког Градског одбора СП-а, навео је да једна од тих активности треба да буде већа сарадња са инвеститорима и то са домаћим инвеститорима који се морају стимулисати да улажу на ове просторе.

"У локалним заједницама се у протекле четири године апсолутно није говорило о привреди, јер је сва прича ишла у правцу да је привреда обавеза Републике и државе и схватило се на крају да се локалне заједнице морају укључити у рјешавање тих проблема", рекао је Комљеновић на конференцији за штампу којој су присуствовали и одборнички кандидати социјалиста.

Он је навео да ће активности СП-а у наредне четири године у бањалучкој скупштини бити усмјерене и на стварање услова за рационалнијом и ефикаснијим радом градске администрације, која у том смислу већ показује неке помаке.

Комљеновић је истакао и да је потребно завршити пројекте водоснабдијевања сеоских подручја.

"Већ постоји одлука Скупштине града о томе и то треба реализовати да би се могли на тим подручјима имплементирати и остали пројекти који би за циљ имали останак становништва на руралним подручјима", навео је Комљеновић.

Он је нагласио да се међу активностима налазе и питања из области топлификације, додајући да град има споразум са Европском банком за обнову и развој /ЕБРД/ око пројекта из тог сектора чијом би реализацијом били створени услови да градска "Топлана" постане самоодржив систем.

Комљеновић је међу активностима навео и рад у области побољшања стања у спорту и култури, питању изградње мостова.

Он је за одборничку листу социјалиста рекао да се ријеч о листи на којој су заступљени кандидати свих добних и социјалних структура, да је вођено рачуна о заступљености жена на њој.

Комљеновић је изразио очекивање да би СП у Бањалуци могао да освоји око 10.000 гласова на предстојећим изборима, што је отприлике пет одборничких мандата.