latinica  ћирилица
21/08/2016 |  13:33 ⇒ 13:59 | Аутор: СРНА

Бијељина: Млади СНСД у акцији помоћи азилу за псе

У организацији Градског одбора Младих социјалдемократа Бијељине данас је у Градском парку у овом граду одржана акција под називом "Пет френдли деј", с циљем указивања на проблем недостатка бриге о незбринутим животињама, њиховог боравка у неусловном бијељинском азилу, као и недостатак хране за њих.
Бијељина:- МСД - акција под називом  !Пет френдли деј" - Фото: СРНА
Бијељина:- МСД - акција под називом !Пет френдли деј"Фото: СРНА

Акцијом се ово питање покушава вратити у жижу јавности, да би се, уз ширу подршку друштвене заједнице и свих њених структура, овај проблем ријешио на дужи временски период, кажу млади социјалдемократи.

У оквиру акције, МСД је оранизовао бесплатно савјетовање ветеринара, дијелио поклоне кућним љубимцима и донирао одређену количину хране бијељинском азилу.

"Жеља нам је да покажемо и нашим старијим колегама како би политика требало да функционише, с обзиром да смо сопственим ресурсима, што људским што материјалним, организовали нешто што је за опште добро", рекао је Срни један од организатора акције Дарко Шерфези.

Он је додао да су млади социјалдемократи који имају своје псе указали на овај проблем и покренули иницијативу, а да је, након сагледавања важности проблема, услиједила и данашња акција.