latinica  ћирилица
21/08/2016 |  14:45 | Аутор: СРНА

ДНС: Наставак принципијелног спровођења политике

Предсједник Градског одбора ДНС-а Бањалука Недељко Чубриловић изјавио је да ће ова странка спроводити политику принципијелно, као и до сада, те да ће са својим кандидатима, које ће представити 25. августа, имати капацитет да након локалних избора реализује све оно што замисли.
Бањалука: ДНС - Фото: СРНА
Бањалука: ДНСФото: СРНА

"Ако се упитамо зашто нисмо до сада то радили с обзиром да смо имали учешће у градској власти Бањалуке одговор је једноставан - нисмо имали капацитете да спроведемо оне идеје за које смо били спремни и за које смо били оспособљени", истакао је Чубриловић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је рекао да су у ДНС-у озбиљно приступили програму рада и предизборној кампањи странке, много боље него икад до сада.

"Док други причају о актуелним проблемима који су изнад проблема надградње, ДНС је опредијељен да грађанима прича о конкретним проблемима који стварају услове за ту надградњу", навео је Чубриловић, који је и потпредсједник ДНС-а.

Предсједник Скупштине града Бањалука и носилац листе ДНС-а за предстојеће локалне изборе Будимир Балабан рекао је да је ДНС концептуално опредијељен да Бањалука не буде само административни центар, већ да постане носилац привредног развоја читаве регије.

Балабан је представио иницијативу за мање бирократије, а више инвестиција, која подразумијева скраћење периода и процедура од идеје за инвестицију до употребне дозволе са садашњих 1.300 дана и 70 корака на 50 корака и 500 дана.

"Овим би издавање грађевинске дозволе свели на 140 дана", истакао је Балабан.

Он је рекао да је потребно извршити рационализацију јавне управе на начин да се смањи број запослених, да се мијењају закони и да се правилником оснажи израда зонинг планова које треба да изради надлежно министарство, те да се смањи број сагласности комуналних предузећа.

На конференцији за новинаре представљен је и рад Медија тима ДНС-а.