latinica  ћирилица
22/08/2016 |  07:40 ⇒ 07:45 | Аутор: РТРС

Осјетно свјежије са кишом

Данас ће у Републици Српској бити претежно до потпуно облачно и свјежије вријеме, уз кишу и локалне пљускове који ће бити учесталији у првом дијелу дана, а послијеподне на југу и југоистоку Херцеговине.
Падавине - Фото: РТРС
ПадавинеФото: РТРС

Током дана падавине ће слабити, мјестимично ће и престати на сјеверозападу, западу и југозападу, уз дјеломично кидање облака, али ће према вечери поново бити облачно са слабом мјестимичном кишом. На крајњем истоку остаје облачно уз кишу повремено, а на југу ће бити промјењљивије, са сунчаним интервалима, а послијеподне и са пљусковима и грмљавином.

Вјетар слаб до умјерен, сјеверни и сјеверозападни, а у Херцеговини умјерена бура. Највиша дневна температура ваздуха од 17 до 25 степени Целзијусових, на југу до 28 степени.  

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Ујутро и пријеподне облачно с обилном кишом. У другом дијелу дана суво с промјенљивом облачношћу и слабом кишом, а могућ је и по који сунчани интервал, да би касније поподне, увече и ноћ било поново облачно уз слабу кишу. Вјетар слаб до умјерен, сјеверозападни. Највиша дневна температура ваздуха око 19 степени.