latinica  ћирилица
22/08/2016 |  09:16 ⇒ 09:32 | Аутор: СРНА

Приједор: Завршена манифестација "Село весело 2016"

Финална културно-забавна манифестација "Село весело 2016", у оквиру приједорског "Културног љета", одржана је у Ракелићима гдје су бројни посјетиоци пратили надметања у традиционалним и атрактивним дисциплинама и пољопривредном квизу.
Приједор - "Село весело 2016" - Фото: СРНА
Приједор - "Село весело 2016"Фото: СРНА

Најуспјешнија је синоћ била екипа Орловаче, која је побиједила у бацању камена с рамена и трчању у врећама, друга је екипа Миске Главе, најуспјешнија у пољопривредном квизу и набацивању обруча, треће мјесто заузели су Ракелићи, побједници у навлачењу конопца, док је четврта екипа Брезичана.

Признања и побједнички пехар екипама је уручио замјеник градоначелника Приједора Миленко Ђаковић, који је подсјетио на велики значај ове манифестације чији је циљ оживљавање и унапређење друштвеног живота у селима.

У културно-умјетничком програму наступили су КУД "Саничани", фолклорна секција "Орловача", мажореткиња Александра Кутлача, пјесникиња Радојка Алексић Нешић, фрулаш Бранко Билбија, изворне групе, народни умјетници и вокални солисти.

Покровитељ манифестације је град Приједор, а медијски покровитељ "Козарски вјесник".

Караван "Село весело" и ове године окупио је неколико стотина учесника из 16 приједорских села и бројне гледаоце, по чему је једна од најмасовнијих манифестација "Културног љета".

Тромјесечни садржаји ове манифестације у граду ће бити окончани у петак, 26. августа, када ће у Љетној башти бити одржано Вече фоклора.