latinica  ћирилица
22/08/2016 |  10:20 ⇒ 10:23 | Аутор: Независне

Мркоњић Град: Ухапшен због посједовања арсенала оружја

Полиција је ухапсила двадесетпетогодишњег Мркоњићанина Д.Ш, код којег је пронађен арсенал оружја, потврђено је "Независним" из ЦЈБ Бањалука.
Мркоњић Град (Фото: skyscrapercity.com) -
Мркоњић Град (Фото: skyscrapercity.com)

Претходно су припадници Станице јавне безбједности Мркоњић Град поступили по анонимној пријави која се односи на организовану трговину оружјем, те да је осумњичени из овог града.

"Предузимањем оперативних мјера и радњи по запримљеној пријави и захваљујући добро испланираним активностима, у мјесту Горњи Шеховци, општина Мркоњић Град, у кућу коју користи Д.Ш. пронађена је већа количина оружја", саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

"Независне" незванично сазнају да је ухапшен Драго Шкрбић а потврђено је да су пронађене аутоматске пушке, митраљез, пиштољи и више комада муниције различитог калибра. "

Пронађено оружје је одузето, депоновано и послужиће као доказ у кривичном поступку, а осумњичени је ухапшен због сумње да је извршио недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја", стоји у саопштењу из полиције.

Такође, саслушано је више лица и прикупљено је довољно доказа који упућују да је Д.Ш. извршио поменуто кривично дјело.

"О свим околностима обавјештено је Окружно тужилаштво Бањалука, којем ће против осумњиченог у редовној процедури бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу", навела је Марија Маркановић, портпарол ЦЈБ Бањалука.