latinica  ћирилица
22/08/2016 |  11:12 ⇒ 13:16 | Аутор: РТРС

Вишечлана породица Ђорђић живи од обећања (ВИДЕО)

Због неплаћене станарине вишечлана породица Ђорђић из Горњих Подградаца код Градишке могла би се наћи на улици.
Породица Ђорђић -
Породица Ђорђић

Прије двије године неодговорни политичари у јеку предизборне кампање за опште изборе овој породици обећали су кров над главом. И двије године касније, Горан и Мирјана Ђорђић живе од обећања.

Ђорђићи су на наговор народног посланика Напредне Српске Горана Ђорђића напустили девастирану кућу у Грбавцима и привремено смјестили у Дом за стара лица у Горњим Подградцима до завршетка градње нове куће.



- Кућу су ми обећали и Горан Ђорђић и начелникали, али куће нема. Нити ко пита, нити ко прави - каже Горан Ђорђић.

Послије шест мјесеци проведених у Дому за које општина није на вријеме платила смјештај Ђорђићи су избачени. Постали су подстанари у кући из које их опет због неплаћене станарине намјеравају иселити заједно са петоро дјеце.

- Тешко ми је јер сам сваких пола године овдје па ондје и увјек мораш чекати када ће неко доћи и истјерати те као што је ситуација сада - каже Мирјана.

Ђорђићима је једини приход 500 КМ Горанове плате, са којом не могу да прехране породицу и плате станарину. Настојање да добије објашњење зашто до сада није почела градња обећане куће, остаје без резултата.

- До начелника нисам још могао доћи. Покушавам већ 6-7 мјесеци да дођем до њега, кажу ми само да оставим број. Ја оставим број и кажу да ће ме звати, али ме нико никад није позвао - каже Горан.

Без одговора начелника остали смо и ми. И главни актер, народни посланик Напредне Српске, није хтио пред камеру. У телефонском разговору је поручио да се убрзано, у сарадњи са Центром за социјални рад, ради на овом случају и да има поуздане информација да Ђорђиће станодавац неће избацити на улицу.