latinica  ћирилица
22/08/2016 |  11:30 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

Приједор: Током јула полиција из саобраћаја искључила 256 возача (ВИДЕО)

Током мјесеца јула на подручју које оперативно покрива Центар јавне безбједности Приједор регистровано је више саобраћајних прекршаја.
Аутомобили - Фото: РТРС
АутомобилиФото: РТРС

Међу прекршајима, највише је оних због прекорачења брзине и вожње под утицајем алкохола.

Током прошлог мјесеца на подручју Приједорске регије регистровано је 88 саобраћајних незгода, међу којима је једна са смртним посљедицама по лице. У истом периоду, саобраћајна полиција на овом подручју евидентирала је 2. 345 прекршаја, што је за 32 одсто више у односу на јули прошле године. У вријеме годишњих одмора појачан је полицијски надзор на путевима.

У проведеној анкети грађани кажу да полиција треба да ради свој посао и наплаћује казне али и да су казне за наш животни стандард превисоке.

Међу прекршајима највише је оних због прекорачења брзине и вожње под утицајем алкохола. Током прошлог мјесеца полиција је из саобраћаја искључила 256 возача, међу којима чак 184 возача због вожње под утицајем алкохола, што је за 27 одсто више него у истом периоду прошле године.

-На путевима Центра јавне безбиједности Приједор у мјесецу јулу у просјеку је дневно шест возача искучено због вожње под утицајем алкохола , што сигурно није мали број. Оно што је интересантно напоменути у контексту вожње под утицајем алкохола да је 56 возача лишено возача у мјесецу јулу и задржано до 12 часова зато што је код њих утврђена концентрација алкохола у организму од преко једног грама по килограму, каже Далибор Иванић начелник Центра јавне безбједности Приједор.

И четири пјешака лишена су слободе због кретања у алкохолисаном стању по коловозу. У циљу безбједности саобраћаја, на подручју Приједорске регије присутан је и стационарни радар, који је за 88 часова активног рада регистровао више од три хиљаде прекршаја.