latinica  ћирилица
22/08/2016 |  12:29 ⇒ 17:20 | Аутор: РТРС

Чубриловић посјетио Регионалну депонију ДЕП-ОТ у Рамићима (ВИДЕО)

У Регионалној депонији ДЕП-ОТ, у Рамићима код Бањалуке, отворен је погон за отплињавање и перионица точкова. Ово предузеће тиме је испунило све услове за добијање еколошке дозволе. ДЕПОТ је данас посјетио предсједник Народне скупштине Републике Српске, Недељко Чубриловић.
Недељко Чубриловић разговарао са руководством предузећа - Фото: РТРС
Недељко Чубриловић разговарао са руководством предузећаФото: РТРС

70-80 камиона дневно, толико се отпада депонује у Рамићима из Бањалуке и осам околних општина. Пуштање у погон нових посторјења за ово предузеће значи стављање тачке на напоре у вези са добијањем еколошке дозволе.

Директор депоније Ново Грујић истакао је да су пуштени у рад и праоница точкова, као и уређај за отплињавање депоније и да су сви еколошки услови са данашњим даном завршени.

Предсједник Скупштине града Бањалука Будимир Балабан навео је да се у раду ове депоније поставља и питање рециклаже, односно то како да се повећа вијек њене експлоатације и да се ту јављају дилеме - да ли рециклажа на мјесту прикупљања или на депонији, или спалионица.

С обзиром на специфичност посла, изузетно је важно што ДЕПОТ већ годинама позитивно послује, изјавио је предсједник Народне скупштине.

- Велика је ствар за Бањалуку и општине које је користе има их укупно осам, да могу да користе пречишћивач отпадних вода Свака депонија је потенцијална бомба ако се с њом исправно не рукује.

Чубриловић је истакао како се нада да ће се новим улагањем додатно осавременити рад депоније.