latinica  ћирилица
22/08/2016 |  13:06 | Аутор: СРНА

Министарство саобраћаја Српске о превозу опасних материја

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске позвало је данас све учеснике у превозу опасних материја да именују најмање једног савјетника за безбједност, јер је у противном прописано изрицање новчаних казни или предузимање других законом прописаних мјера.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Из Министарства наводе да је Законом о превозу опасних материја прописано да најмање једног савјетника за безбједност именују правна, односно физичка лица са сједиштем у Републици Српској чија дјелатност обухвата превоз опасних материја у друмском, жељезничком саобраћају или унутрашњим пловним путевима, те у вези с тим паковања, утовара, истовара, пуњења или пражњења.

"Субјекти су дужни да Министарству саобраћаја и веза у року од 15 дана од дана именовања савјетника за безбједност, доставе податке. У случају непоступања по закону, прописана је новчана казна од 3.000 до 15.000 КМ", наведено је у саопштењу Министарства саобраћаја и веза Српске.

Све информације везане за обавезе проистекле из Закона о превозу опасних материја доступне су на интернет страници Министарства саобраћаја и веза Републике Српске у секцији "Превоз опасних материја".