latinica  ћирилица
22/08/2016 |  13:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Чавушоглу: Потпуно очистити границу са Сиријом

Регион на граници Турске са Сиријом мора бити "потпуно очишћен" од припадника Исламске државе, изјавио је данас турски министар иностраних послова Мевлут Чавушоглу.
Мевлут Чавушоглу - Фото: AFP
Мевлут ЧавушоглуФото: AFP

Чавушоглу је на конференцији за новинаре, коју је одржао након састанка са шефом литванске дипломатије Линасом Линкевичијусом, поручио да Анкара наставља да подржава операције у борби против џихадиста, преноси Ројтерс.

"Наша граница мора да буде у потпуности очишћена од Исламске државе. Најприродније право Турака је да се боре против те терористичке организације на својој територији и изван ње", рекао је Чавушоглу у Анкари.

Он је додао да ће се Анкара борити "до краја" против Исламске државе и подржавати борбу, коју друге земље воде против те терористичке организације.

"Турска не дозвољава присуство Исламске државе на својој територији и зато је предсједник Реџеп Тајип Ердоган њихова мета број један", оцијенио је шеф турске дипломатије.

На југоистоку Турске у суботу се на свадби догодио напад бомбаша-самоубице, приликом којег је убијена 51 особа, док је око 100 људи повријеђено.

Ердоган је раније рекао да је бомбаш самоубица који је извео напад на свадби у граду Газијантеп имао између 12 и 14 година.

Он је на конференцији за новинаре у Истанбулу поновио да је за тај напад највероватније одговорна Исламска држава.