latinica  ћирилица
22/08/2016 |  15:17 ⇒ 17:18 | Аутор: РТРС

Еколошка партија подржала кандидатуру Милорада Живковића (ВИДЕО)

Еколошка партија Републике Српске и Градски одбор Српске напредне странке Добој подржали су кандидатуру Милорада Живковића из СНСД-а за градоначелника Добоја на предстојећим локалним изборима.
СНСД Добој - Фото: РТРС
СНСД ДобојФото: РТРС

Предсједник Еколошке партије Републике Српске Никола Лазаревић рекао је да је Живковић способан да у највећем дијелу реализује дио програма у овој локалној заједници за који се они залажу, али и да Добоју поврати статус привредног, прехрамбеног, културног, спортског регионалног центра, те еколошке зоне.

Предсједник Градског одбора СНС-а Добој Бранка Окука истакла је да овом граду требају промјене које може спровести кандидат СНСД-а Милорад Живковић.

Кандидат СНСД-а за градоначелника Добоја Милорад Живковић захвалио је за подршку и указао да треба преиспитати 17 стратешких докумената Добоја објављених на званичној интернет страници града, при чему старе треба архивирати, постојеће ревидирати, те донијети нове.

Живковић је издвојио план заштите и спасавања града од елементарних непогода који је, на приједлог градоначелника, Скупштина општине усвојила 2. јуна 2006. године, а на основу којег ванредну одбрану од поплава проглашава  градоначелник када водостај ријеке достигне границу од 4,5 метра.

Он истиче да тај документ терети градоначелника Обрена Петровића за догађаје током поплава из 2014. године, те смрт 11 суграђана.

Носилац одборничке листе СНСД-а Зоран Благојевић говорио је о мањкавостима креирања градског буџета за 2016. годину, те о неразматрању конструктивних приједлога Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града.

Кандидатуру Милорада Живковића из СНСД-а за градоначелника Добоја на предстојећим локалним изборима раније су подржали СП, ПУП, Уједињене Српске и СРС - Српска у сигурне руке .