latinica  ћирилица
22/08/2016 |  15:28 | Аутор: СРНА

Јеремић и Звиздало бициклима стигли у Москву

Чланови Удружења ампутираца из Источног Сарајева Срђан Јеремић и Дејан Звиздало успјешно су окончали пут бициклима до Москве дугачак 2.860 километара.
Ампутирци бициклом до Москве - Фото: РТРС
Ампутирци бициклом до МосквеФото: РТРС

"Успјешно и у року смо окончали пут јер смо у суботу, 20. августа, у вечерњим часовима, стигли у Москву. Јуче смо обилазили Москву заједно са члановима московске Градске организације инвалида", рекао је у телефонској изјави Срни Јеремић, који је и предсједник Удружења ампутираца из Источног Сарајева.

Он је додао да је на данашњем састанку са представницима Градске организације инвалида Москве договорена сарадња са Удружењем ампутираца из Источног Сарајева.

"Договорили смо споразум о даљој сарадњи. Од московског Удружења добили смо позив да екипа Удружења ампутираца из Источног Сарајева у децембру учествује на тродневном турниру у кошарци за инвалиде, за шта ће организатор сносити све трошкове боравка, осим превоза до Русије", каже Јеремић.

Предсједник Удружења ампутираца из Источног Сарајева навео је да у Москви остају до четвртка, 25. августа, те изразио задовољство успјешном реализацијом пројекта "Бициклистичке вожње ампутираца Српско Сарајево-Москва 2016".

"Данас намјеравам одржати и састанак у Представништву Републике Српске у Москви како бисмо договорили начине да нас они представљају приликом успостављања сарадње са другим удружењима инвалида у Русији", рекао је Јеремић.

Јеремић и Звиздало кренули су на велики православни празник Огњена Марија бициклима на пут до Москве. На путу ка Москви слиједио их је Петар Драгаш комбијем у којем је била неопходна опрема за овај подухват.

Јеремић, којем је ампутирана лијева шака након што је рањен као припадник Војске Републике Српске и Звиздало, којем су ампутиране обје ноге испод кољена, одлучили су да крену на овај пут да би свима доказали да инвалидитет не мора да буде препрека за остваривање снова.

Звиздало је у Трнову током рата, као дијете од осам година, остао без обје ноге које су му ампутиране испод кољена, али уз помоћ протеза може да се креће и вози бицикл.