latinica  ћирилица
22/08/2016 |  16:04 ⇒ 17:17 | Аутор: РТРС

У Новој Јањи започета градња амбуланте породичне медицине (ВИДЕО)

Дом здравља Бијељина наставља са улагањима и проширењем мреже амбуланти породичне медицине. У Новој Јањи озваничен је почетак изградње амбуланте породичне медицине, која ће према плану, прве пацијенте примити за два мјесеца, када је и рок за завршетак радова.
Амбуланта у Јањи - Фото: РТРС
Амбуланта у ЈањиФото: РТРС

Становницима Нове Јање од великог значаја биће амбуланта породичне медицине, јер неће више морати да путују по неколико километара како би посјетили породичног љекара у сусједној Јањи, а неријетко и Дом здравља у Бијељини, удаљен 10 километара.

Почетак радова амбуланте ће много значити новом насељу јањи посебно ради старијег становништва које живи ту, неће морати стално да иде у оближње амбуланте, каже Станислав Милошевић из Нове Јање.

И Жарко Перић тврди да ће изградња амбуланте много значити, поготово за старије људе који се тешко крећу и којима је тешко доћи до амбуланте Дом здравља у Јањи, потом у Бијељини.

Изградња амбуланте породичне медицине коштаће око 150 хиљада марака. Средства је у потпуности обезбиједио Дом здравља Бијељина каже директор ове установе, доктор Златко максимовић.

"Ново насеље Јања гдје становници имају тешке услове за живот, а ми покушавамо оно што је до нас ,да им приближимо и да им олакшамо здравствену заштиту с обзиром да је овдје преко три хиљаде становника. У наредном периоду моји сарадници и ја покушаћемо и успјећемо да им и друге услове за живот олакшамо", изјавио је Максимовић.

Посљедњих неколико година на територији коју покрива Дом здравља Бијељина направљено је или реконструисано 24 амбуланте. Амбуланта породичне медицине у Новој Јањи имаће близу три хиљаде корисника.