latinica  ћирилица
22/08/2016 |  16:22 ⇒ 17:18 | Аутор: РТРС

У Приједору ради нова пијаца на Пећанима (ВИДЕО)

Већ мјесец дана у Приједору ради нова пијаца на Пећанима. Трговци са старе локације, која је била само неколико метара удаљена од новог објекта, пословање су наставили у новом амбијенту.
Тржница у Приједору - Фото: РТРС
Тржница у ПриједоруФото: РТРС

За разлику од купаца који су задовољни понудом, трговци кажу, куповна моћ никада није била слабија. Цијена закупа нове тезге, сада виша за 20 марака, њима је пуно. 

Богата понуда и добар продајни амбијент, разлози су за задовољство, кажу Приједорчани. Због тога радо долазе по намирнице на нову пијацу.

Нови објекат у градском језгру, за купце је пун погодак, међутим закупци нису у потпуности задовољни. Тржни центри јака су конкуренција, због тога, кажу продаја слабо иде. Мање цијене закупа, ишле би им на руку.

"Нова локација је јако лијепа, уредна је, чиста је, фини су и радници, али посла нема", каже закупац Ружа Сикора. Рада Ћорлука, такође закупац додаје: "Сад долази зима, макар до прољећа да су мало јефтиније цијене јер се јако слабо ради, стварно".

Разлог поскупљења су и већи трошкови одржавања објекта, каже руководство Градске Тржнице. Празних мјеста за нове закупце још има.

"Зелена тржница на свом дијелу има 126 тезги и сад тренутно нам је попуњено 50. Такође, на робној пијаци немамо велику попуњеност јер нам још нису завршени намјенски штандови за робну пијацу којих треба да буде 46, ми тренутно имамо 12 закупаца који раде на старим тезгама", изјавио је Дарко Згоњанин, директор Градске Тржнице.

За јесен се најављује већи број закупаца на кванташкој пијаци који ће у камионима пласирати и веће количине робе.