latinica  ћирилица
22/08/2016 |  19:14 | Аутор: СРНА

СДА-СББ: Договорени важни пројекти који ће бити реализовани у 2017.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да је на данашњем састанку са делегацијом СББ-а договорени изузетно важни пројекти који би требало да буду реализовани у 2017. години.

Изетбеговић је рекао новинарима у Сарајеву да је разговарано и о изградњи нових 100 километара ауто-пута, те брзих путева који су, према његовом мишљењу, важнији.

Он је рекао да ће Уставном суду БиХ поднијети захтјев за оцјену уставности одлуке о расписивању референдума о Дану Републике Српске.

"Мислим да ће се том захтјеву придружити и добар дио оних који су овлаштени да поднесу апелацију Уставном суду БиХ", рекао је Изетбеговић, преносе федерални медији.

Лидер СББ-а Фахрудин Радончић изјавио је да су делегације на састанку који је трајао два и по сата разговарале о најважнијим питањима у БиХ.

"Сагласили смо се да је референдум у Републици Српској тешка антидејтонска активност и велика и непотребна политичка авантура. Разговарали смо о ономе што грађане највише занима, а то је развој инфраструктуре, запошљавање, смањење броја незапослених, те о томе да наше власти на свим нивоима раде што успјешније", рекао је Радончић.

На питање новинара да ли су усаглашени сви ставови у вези са сутрашњим састанком са лидером ХДЗ-а Драгном Човићем, Радончић је одговорио да су делегације СДА и СББ разговарале о међусобним односима, те бржој имплементацији власти.

Он је додао да делегације СББ-а и СДА нису имале приступ да се заједнички припремају за разговор са Човићем.

У делегацији СДА на данашњем састанку били су Денис Звиздић, Фадил Новалић, Шефик Џаферовић и Амир Зукић, које је на улазу у "Авазов торањ" дочекао представик СББ-а Дамир Арнаут.