latinica  ћирилица
23/08/2016 |  08:07 ⇒ 08:09 | Аутор: СРНА

Киша пријеподне, разведравање поподне

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити осјетно свјежије вријеме, уз слабу кишу пријеподне и разведравање послијеподне.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Дневна температура ваздуха биће од 17 до 23, на планинама од 13 на југу до 29 степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Ујутро и пријеподне биће претежно до потпуно облачно и свјежије вријеме, мјестимично уз слабу кишу или росуљу и маглу, посебно у котлинским и планинским предјелима. На југу ће бити суво уз умјерену облачност.

Током поднева доћи ће до престанка падавина, дјелимичног разведравања и више сунчаних интервала на сјеверозападу и сјевероистоку, а у централном појасу са претежно облачним временом.

На истоку ће и даље бити могућности слабе повремене кише, а на југу сунчано и угодније, осим буре која ће бити умјерена до јака.

У Динаридима ће бити умјерен до јак сјевероисточни вјетар, на сјеверозападу сјеверни, а на сјевероистоку промјењивији и слабији.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Чемерно девет степени Целзијусових,
Хан Пијесак 10, Клековача, Кнежево и Соколац 12, Мањача, Источно Сарајево и Рудо 13, Челинац, Мајевац, Фоча и Мркоњић Град 14, Зеница, Котор Варош, Шипово, Србац и Угљевик 15, Градишка, Брод, Добој, Бањалука, Приједор, Бијељина и Нови Град 16, Билећа 17 и Требиње 18 степени Целзијусових.